Overgewicht

Heel veel mensen hebben er last van. Soms een paar kilo, soms wat meer en soms heel veel.
Vaak zijn het niet eens precies de kilo’s, maar alle bijkomende zaken waar hinder van ondervonden wordt. Moeheid en pijn in spieren en/of gewrichten zijn veelgehoorde klachten.
Er zijn echter ook een reeks grotere en kleinere klachten die samenhangen met het hebben van overgewicht. Klachten die vaak niet direct hiermee in verband gebracht worden. Deze klachten kunnen wel degelijk met de extra kilo’s te maken hebben. Soms als gevolg van, maar vaak ook omdat ze in de basis dezelfde oorzaak hebben.
Denk bijvoorbeeld aan:

  • brandend maagzuur
  • spataderen
  • het snel hebben van blauwe plekken
  • slapeloosheid
  • buikpijn
  • dunne ontlasting/diarree
  • vergeetachtigheid

“Ieder pondje gaat door ’t mondje”

Veel gehoord en ook zeker niet on-waar. Maar hoe kan het dan, dat het ene mondje bijna alles kan eten en het andere mondje al kilo’s lijkt te verzamelen bij elke hap lucht?
Ieder lijf werkt anders. Daar heeft de Traditional Chinese Medicine (TCM) wel een idee over. En ik dus ook!
Binnen de TCM hangt overgewicht vaak (bijna altijd) samen met “miltzwakte”. Overigens niet te verwarren met de milt zoals het orgaan dat Westerse dokters zo noemen. Deze “zwakte”kan verschillende oorzaken hebben. Er is dus geen standaard dieet dat voor iedereen werkt. Het oplossen van de achterliggende oorzaak van miltzwakte is dé oplossing.

Aanpak

Wat zou ik voor je kunnen betekenen?
Ik bied je geen quick fix. Ook geen wonderbaarlijke wegsmelting van je overtollige kilo’s. Ze zijn er (vaak) niet binnen een dag aangekomen, ze zullen ook niet binnen een dag verdwijnen.
Wat doen we wel:
– Een uitgebreide intake. Jij vertelt je verhaal, ik doe pols- en tongdiagnostiek
– We bespreken hoeveel consults je nodig zult hebben
Je krijgt:
– eetpatroon en leefstijladvies op maat
– Coaching op maat
– Recepten die bij jou passen
– Ondersteuning met acupunctuur, tuina en eventueel Chinese Kruiden

Nieuwsgierig?

Wil je meer weten over wat het programma inhoudt? Vraag dan links op deze pagina het introductie e-boek aan. Let op: Samen met het e-boek heb ik nog een leuke verrassing voor je!

Facebook nieuws

MZM Geestig

Nienke Kruiswijk
Dorpsstraat 184
1531 HR Wormer
06 420 11 559