Doe de kip in een grote pan. Ik gebruik zelf een elektrische Slow-cooker, maar een grote soeppan kan natuurlijk ook. Derde mogelijkheid is een vuurvaste pan die je in de oven zet. Verwarm de oven in dat geval voor op 90 graden.
Doe er zoveel water bij dat de kip voor iets meer dan de helft onder water staat.
Je voegt de inhoud van het Kruidenpakketje toe, evenals de schijfjes gember en de knoflook.
Je brengt het geheel aan de kook. Als je de bouillon in de oven trekt, zet je de pan in de voorverwarmde oven. Op het vuur zet de pan op een laag pitje, net tegen de kook aan, wellicht ook nog op een sudderplaatje. In de Slow-cooker is dat stand Slow-high.
Na 2 tot 3 uur sudderen, zeef je de bouillon. De kruiden kunnen weg. De kip ontdoe je van de botjes. Het vlees houd je even apart. Voeg de groenten toe. Kook het geheel een kwartiertje nog zachtjes door. Vlees, peper, zout en/of bouillonblokje naar smaak toevoegen. Nog even doorwarmen en klaar!
Wij eten de soep vaak met rijst of noodles. Die bereid ik apart. Wat rijst of noodles in een kom, soep er bij…
EET SMAKELIJK